Négyjegyű Függvénytáblázat: A Matematika Érettségi Titkos Fegyvere!


Négyjegyű Függvénytáblázat: A Matematika Érettségi Titkos Fegyvere!

A matematika érettségi nem mindennapi kihívás, de létezik egy titkos fegyver, ami segít a siker útján. Ez a titokzatos eszköz a négyjegyű függvénytáblázat, ami nem csupán papírlapok sorozataként funkcionál, hanem az érettségi felkészülés egyik kulcseleme is.

Mi is ez a titokzatos függvénytáblázat?

A négyjegyű függvénytáblázat egy strukturált, rendszerezett formában tartalmazza a matematikai képleteket, definíciókat, amiket akár így külön meg sem kell tanulnod.  Ha tudod használni, rengeteg időt spórolsz az érettségiden!

Miért érdemes használni az érettségi felkészülés során?

  • Gyakorlati alkalmazhatóság a vizsgán: Rendkívül hasznos, amikor érettségizel, használd. Tudd is használni. Az érettségin könnyebben eligazodhatsz a feladatok, a használandó képletek között, ha tudod, mi hol van, hol keresd, ezért már a felkészülésed alatt mindig nyisd ki a megfelelő oldalnál! Nem kell mindent megtanulni... Majdnem minden benne van... 

  • Időmegtakarítás: A függvénytáblázat segít időt spórolni a vizsgán. Egyrészt nem kell megtanulnod, bemagolnod otthon a szabályokat, másrészt sokszor már a vizsgakérdésre alapból benne van a válasz! Hallottam már olyat, hogy azt mondták, hogyha ismered a függvénytáblázatot és tudod használni, a kettes garantált. Van benne valami! 


A Sárga Függvénytáblázat: A Ravix Matektanoda Titkos Fegyvere az Érettségi Felkészülésben!

A Ravix matektanoda óráin leginkább a sárga négyjegyű függvénytáblázatot használjuk, mely már számos diák számára meghatározó segítség volt az érettségi felkészülés során. Egyébként a fehér is jó, mindkét változat ugyanolyan alkalmas a vizsgára való felkészülésre. 

Láttam azonban, hogy néhány diák hajlamos elhanyagolni a függvénytáblázat használatát, pedig ez egy súlyos hiba. Az érettségin való sikeres teljesítményhez elengedhetetlen, hogy a diákok ne csak ismerjék a szabályokat, hanem tudják, hol találhatók azok a fontos információk, amelyek segíthetik őket a feladatok megoldásában, vagy emlékeztetik a pontos megoldási lépésekre. 

A könyv átlapozása nem csak hasznos, de akár szórakoztató is lehet, és segíthet abban, hogy az információk könnyebben rögzüljenek. 

A sárga függvénytáblázat nem csupán tanulási eszköz, hanem az érettségi sikeres teljesítésének záloga is lehet. 

Ne hagyjátok figyelmen kívül ezt az értékes segítséget a felkészülésetek során!

És most a jó hír: van segítség!

Az érettségi felkészülés során minden segítséget megkaphatsz a Ravix matektanodában, ahol online élő órák és online videók segítenek megérteni a matek rejtelmeit. Ne hagyd, hogy a matematika megakadályozza a sikered – ismerd meg a négyjegyű függvénytáblázatot és légy felkészült az érettségire! 🚀