Érettségi Frissítés 2024: Kamatos Kamat és Sorozatok


Érettségi Frissítés 2024: Kamatos Kamat és Sorozatok

Az én küldetésem az, hogy segítsek neked felkészülni a 2024-es érettségire, és most egy olyan témát hoztam, amely igazán pontszerző lehet a vizsgán. Részletezzük a sorozatok és a kamatos kamat témájában bekövetkező változásokat, különös figyelemmel a törlesztőrészlet és gyűjtőjáradékra.

Sorozatok Kihívásai:

Az új követelmények során a számtani és mértani sorozat összegképletének bizonyítására kell koncentrálnunk. Azonban az írásbeli érettségin nem jellemző az, hogy bizonyítani kell. Ez inkább akkor lényeges, ha esetleg sikertelen az írásbeli érettségi, de a szóbelire van lehetőséged, mert elérted azt a bizonyos ponthatárt.

 Azaz, ha most az írásbelire készülsz, akkor tökéletes, ha ugyanazokat a példákat gyakorlod, amelyek voltak az elmúlt években, nagy változás nem valószínű! 

Kamatok Világa – Törlesztőrészlet és Gyűjtőjáradék

Most egy olyan téma következik, ami igazi csillaga lehet az érettségi vizsgának, különösen a II. feladatrészben lehet rá számítani hatalmas eséllyel. 10-14 pontért. A törlesztőrészlet és gyűjtőjáradék számolása mostantól alapszintű követelmény (eddig emelt volt). Ne ess kétségbe, ha ez újdonság számodra, hiszen itt a lehetőség, hogy elsajátíts, és ezzel komoly pontokat szerezz a vizsgán. 


Az újfajta követelményhez ezeket kell tudnod...

Mivel a törlesztőrészlet számolása és a gyűjtőjáradékos példák szorosan kapcsolódnak a mértani sorozatokhoz, különösen az összegképlethez, a  megértés jelentősen függ attól, érted-e a mértani sorozatokat.

A fogalmak megértése sem mindig egyszerű, és ráadásul szükséged lesz a százalékszámítási tudásodra is. Néha pedig egy kis exponenciális egyenletet is meg kell oldani logaritmus bevezetéssel...

Ez nagyon összetett téma. Nem könnyű, de nem lehetetlen megtanulni! 

Ezt a témakört érdemes otthoni gyakorlással feldolgozni, rengeteg példát begyakorolni a befektetések, hitel területen megbolondítva a befektetéseket egy kis gyűjtőjáradékkal...

Ha nem megy, akkor pedig...

Készülj fel velem az érettségire!


Zárszó:

Remélem, hogy ez a bejegyzés inspiráló volt, és segített abban, hogy a 2024-es érettségi vizsga kihívásaival magabiztosan szembenézz. 

Ne feledd, a törlesztőrészlet és gyűjtőjáradék terén rejlő újdonságok lehetőséget jelentenek a pontszerzésre, de sajnos pontvesztésre is, ha nem figyelsz erre, így érdemes ezeket a témákat alaposan elsajátítani.

Ha további támogatásra van szükséged a felkészülés során, ne habozz jelentkezni az Érettségi felkészítőim egyikére. Itt olyan lehetőség vár rád, amelyek segítenek bővíteni tudásodat és magabiztosan neki tudsz vágni az érettséginek.

Ne maradj le és jelentkezz mielőbb. Olvass itt a felkészítőmről! 


Legyen a matematika veletek,

Edit, RaviX matektanoda