A Ketteshez ezeket is Tudnod Kell! Függvényektől a Kamatos Kamatig!


A Ketteshez ezeket is Tudnod Kell! Függvényektől a Kamatos Kamatig!

A 2024-es érettségi közeledtével fontos tudnod, hogy a sikeres teljesítéshez milyen kulcsfontosságú témakörökre érdemes összpontosítanod. Az alábbiakban részletesen áttekintjük a legfontosabb területeket, amelyekre érdemes hangsúlyt fektetned az idei érettségi felkészülés során.

Főleg akkor, ha azért küzdesz, hogy egyáltalán sikerüljön az érettségid.

Ha  egyébként a rövid példákra koncentrálsz elsősorban (I. feladatrészre), egészítsd ki ezekkel, tanuld meg az alábbiakat kompletten, a siker tuti lesz! 

Függvények

A függvény az egyik alapvető területté vált az érettségin, amelyet érdemes alaposan megismerned. Tanuld meg az első- és másodfokú függvények tulajdonságait, és gyakorold a függvények ábrázolását. A függvények ismérveinek megtanulása segíteni fog a különböző típusú függvények azonosításában és értelmezésében. Esetleg nézd meg milyen változások vannak 2024-től a vizsgakövetelményekben a függvények terén


Statisztika

A statisztika területén tisztában kell lenned az alapfogalmakkal, mint például átlag, medián, terjedelem, szórás és módusz. Tanuld meg az adatok értelmezését, hiszen ezek gyakran szerepelnek a vizsgafeladatokban. A statisztikai fogalmak tudása segít eligazodni a valós életből vett problémákban és feladatokban is. Oszlop- és kördiagram, igazán pontszerző téma, érdemes megtanulni és felettébb könnyű is! 

Sorozatok

Fontos, hogy tisztában legyél a számtani és mértani sorozatok összefüggéseivel. Minden évben szerepel az érettségin.

Pénzügyi ismeretek (Befektetések és hitel - kamatos kamat)

A pénzügyi ismeretek terén érdemes megismerkedned a kamatos kamat fogalmával, hiszen ez gyakran szerepel az érettségi feladatokban. Értsd meg, hogyan számolhatod ki a befektetések vagy hitelek kamatait, törlesztőrészleteket, gyűjtőjáradékot. Ezek a legfontosabb fogalmak, amelyek mostantól az érettségin nagy szerepet kaphatnak.

Ezen területek alapos tanulmányozása mellett fontos az is, hogy megfelelő stratégiát alakíts ki a felkészülésedhez. Gyakorolj sokféle típusú feladatot, használj segédleteket, és ne hagyd ki a korábbi érettségi feladatokat sem. A Ravix matektanoda online videókkal és élő felkészítőkkel áll rendelkezésedre, hogy segítsen a felkészülésben.

A felkészülés során ügyelj a tudatosságra és a rendszerességre. Nézd át az elmúlt évek feladatait, gyakorolj naponta, és bízz abban, hogy a szorgalmas munkád meghozza gyümölcsét. Ne feledd, a kulcsszó a GYAKORLÁS és a TUDATOSSÁG!


Ha további segítségre van szükséged vagy kérdéseid merülnek fel, bátran keresd fel a Ravix matektanodát. Várunk téged a felkészülésben, és a siker érdekében mindent megteszünk!

A Ravix matektanoda érettségi felkészítőjére itt jelentkezhetsz: Ravix matektanoda érettségi felkészítő

Sok sikert és kitartást kívánok a felkészüléshez! 🚀📚